21/01/2019 21/01/2019 Η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, υποδέχθηκε σήμερα Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 17.00, το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του ιατρού και θαυματουργού, στον Ιερό Ναό του Επισκοπείου στο Γύθειο. Ακολούθησε δέηση και ομιλία του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου για τη ζωή του Αγίου και έπειτα ο Αρχιερατικός Εσπερινός και τέθηκε...
21 Ιανουαρίου, 2019 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2019 - 18:26

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Γύθειο

Διαδώστε:
Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Γύθειο

Η Ιερά Μητρόπολη Μάνης, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, υποδέχθηκε σήμερα Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στις 17.00, το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του ιατρού και θαυματουργού, στον Ιερό Ναό του Επισκοπείου στο Γύθειο.

Ακολούθησε δέηση και ομιλία του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου για τη ζωή του Αγίου και έπειτα ο Αρχιερατικός Εσπερινός και τέθηκε προς προσκύνηση το Ιερό Λείψανο.

Αύριο Τρίτη 22 Ιανουαρίου, θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τις 07:00 έως τις 10:00, ενώ στις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου (07:00 – 10:00), θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, το Ιερό Λείψανο του Αγίου θα αναχωρήσει για τον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Μ. Μαντίνειας Μεσσηνίας, όπου στις 5 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του στα προπύλαια του Ιερού Ναού. Θα ακολουθήσει δέηση και ομιλία του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου για τη ζωή του Αγίου και στη συνεχεία θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τις 07:00 έως τις 10:00.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων