25/06/2024 25/06/2024 Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής εορτάστηκε σ’ όλους τους ναούς και ειδικότερα σε πολλούς ναούς επ’ ονόματι της Αγίας Τριάδος πανηγυρικά και με την συμμετοχή πλήθους επισκεπτών σ’ όλη την Μάνη ανατολική και δυτική. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ την Πεντηκοστή λειτούργησε στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Γυθείου με την συμμετοχή του...
25 Ιουνίου, 2024 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2024 - 17:11

Πεντηκοστή – Εορτή Αγίας Τριάδος στη Μάνη

Διαδώστε:
Πεντηκοστή – Εορτή Αγίας Τριάδος στη Μάνη

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής εορτάστηκε σ’ όλους τους ναούς και ειδικότερα σε πολλούς ναούς επ’ ονόματι της Αγίας Τριάδος πανηγυρικά και με την συμμετοχή πλήθους επισκεπτών σ’ όλη την Μάνη ανατολική και δυτική.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ την Πεντηκοστή λειτούργησε στον Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Γυθείου με την συμμετοχή του π. Νήφωνος Καρολεμέα και του π. Κων. Μαυρικάκη.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος λειτούργησε στον ιστορικό και ωραίο Ι. Ναό Αγίας Τριάδος Φλομοχωρίου Αν. Μάνης με τους παραδοσιακούς οικισμούς και με τους πύργους του Κάτω Ταϋγέτου. Συμμετείχε στη Θ. Λειτουργία ο εφημέριος της ενορίας πρωτοπρ. π. Κων/νος Παντελεάκος ο οποίος μετά την αποστρατεία του από την Πολεμική Αεροπορία χειροτονήθηκε ιερέας και υπηρετεί κατ’ άριστον τρόπον την Εκκλησία.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο με θέμα: «Η απόκτηση του Αγίου Πνεύματος από μας τους χριστιανούς».

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων