03/04/2024 03/04/2024 Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως τελέσθηκε την Β΄ Κυριακή των Νηστειών, 1 Απριλίου 2024, κατά την οποία η Εκκλησία, τίμησε την μνήμη ενός Μεγάλου πατρός, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης. Κατά την Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος. Κατά την Θεία...
03 Απριλίου, 2024 - 11:39

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως

Διαδώστε:
Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως τελέσθηκε την Β΄ Κυριακή των Νηστειών, 1 Απριλίου 2024, κατά την οποία η Εκκλησία, τίμησε την μνήμη ενός Μεγάλου πατρός, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης.

Κατά την Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος. Κατά την Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμα του, ο Μητροπολίτης Καρυστίας ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή, στο σημερινό Ευαγγέλιο, το θαύμα που επιτέλεσε ο Χριστός στον Παραλυτικό.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην έμπρακτη αγάπη, με την θυσία προς τον πλησίον, την προσευχή με πίστη και αγάπη υπέρ του αδελφού μας. Ακόμη τόνισε ότι η αμαρτία είναι ένας νοσογόνος παράγοντας, τόσο της ψυχής όσο και του σώματος. Κλείνοντας, ανέφερε ότι όλοι επιθυμούμε ένα θαύμα, το θαύμα όμως θέλει και τις ανάλογες προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί.

Ακολούθως, τελέσθηκε το Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Γεωργίου Μπίρη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων