18/06/2024 18/06/2024 Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε στις 16 Ιουνίου 2024, Κυριακή των αγίων και Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως. Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, και συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως,...
18 Ιουνίου, 2024 - 7:52

Εξάμηνο μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου

Διαδώστε:
Εξάμηνο μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε στις 16 Ιουνίου 2024, Κυριακή των αγίων και Θεοφόρων Πατέρων της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, και συλλειτούργησαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, οι Ιερείς του Ναού και άλλων ενοριών, καθώς και οι διάκονοι του Μητροπολίτου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στο πως επιθυμεί ο Πανάγαθος Θεός να πορεύεται στη ζωή του ένας ενσυνείδητος χριστιανός. Ακολούθως, αφού επισήμανε την ανάγκη να ενθυμούμεθα και να προσευχόμεθα για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών μας, μίλησε για τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Αλέξανδρο, ο οποίος χαρακτηριζόταν από βαθιά πίστη, πνευματικότητα, θυσιαστική αγάπη για το ποίμνιό του και εργατικότητα. Ολοκληρώνοντας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε και για τον αείμνηστο ιατρό Ιωάννη Ψυχογιό, που έφτασε τα εκατό χρόνια ζωής και προσέφερε τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία, στην οποία ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Κατά την Απόλυση εψάλλη το εξάμηνο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου, καθώς και το τεσσαρακονθήμερο του αειμνήστου ιατρού ακτινολόγου Ιωάννου Ψυχογιού.

Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής τέλεσε Τρισάγιο και επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων