27/04/2022 27/04/2022 Η μνήμη του αγίου, ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, εορτάστηκε στο χωριό Πέλαγος της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας κοντά στην Τρίπολη, του οποίου ο Ενοριακός Ναός είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελιστή Μάρκο, χθες Τρίτη της Διακαινησίμου, 26 Απριλίου 2022. Τη Δευτέρα 25 Απριλίου, παραμονή της μνήμης του Αγίου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, από Ιερείς της...
27 Απριλίου, 2022 - 15:29
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2022 - 14:50

Η μνήμη του Αγ. Μάρκου στο Πέλαγος

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγ. Μάρκου στο Πέλαγος

Η μνήμη του αγίου, ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, εορτάστηκε στο χωριό Πέλαγος της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας κοντά στην Τρίπολη, του οποίου ο Ενοριακός Ναός είναι αφιερωμένος στον Ευαγγελιστή Μάρκο, χθες Τρίτη της Διακαινησίμου, 26 Απριλίου 2022.

Τη Δευτέρα 25 Απριλίου, παραμονή της μνήμης του Αγίου τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, από Ιερείς της περιοχής.

Την κυριώνυμο ημέρα της πανήγυρης, 26 Απριλίου, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, με τη συμμετοχή Κληρικών της Τρίπολης και της περιοχής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων του νεοανεγερθέντος Ενοριακού Κέντρου του Ναού, ευρύχωρης αίθουσας εκδηλώσεων, που ανοικοδομήθηκε με τη συνδρομή δωρητών της ενορίας και ενοριτών. Προ των Εγκαινίων ομίλησε ο Εφημέριος της ενορίας π. Σωτήριος Αθανασούλιας, ευχαριστώντας τους δωρητές και όλους τους συντελεστές του έργου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μακρά ιστορία του Πελάγους, στον ενοριακό Ναό, από τους σπανιώτατους Ναούς που υπάρχουν προς τιμήν του αγίου Αποστόλου Μάρκου, στους δωρητές και στους ενορίτες. Τέλος απέδωσε Ευεργετήρια Γράμματα σε δύο μεγάλους δωρητές της ενορίας, τον κ. Παναγιώτη Δημήτρουλα και την κ. Σταυρούλα Τούντα – Δημοπούλου, τιμώντας τους ιδιαίτερα.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Τριπόλεως κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος κ. Γεώργιος Μουλόπουλος, ο πρώην Περιφεριάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, άλλοι επίσημοι, δωρητές και πλήθος φιλεόρτων πιστών. Μετά την τελετή των Εγαινίων προσφέρθηκαν εδέσματα και γλυκίσματα σε όλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων