Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας
12 Αυγούστου, 2021

Μαντινείας Αλέξανδρος: Η μόνη μας ελπίδα είναι η Παναγία

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος προέστη την Τετάρτη 11 Αυγούστου, της Ακολουθίας του Εσπερινού και της Μικράς Παρακλήσεως της Θεοτόκου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Ακολούθως λιτανεύτηκε πέριξ της αυλής του Ναού μόνο υπό του ιερού Κλήρου η ιερά Εικόνα της Θεοτόκου της Τριπολιτσάς και ιερά Λείψανα Αγίων για την κατάπαυση του πυρός, την ανομβρία και την επιδημία του κορωνοϊού. Στη λιτάνευση μετείχε και ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως.

Στην είσοδο του Ναού ανεπέμθηκε δέηση, και κατά την επάνοδο της ιεράς Εικόνας ο Σεβασμιώτατος γονατιστός ενώπιόν της ανέγνωσε ευχές για την κατάπαυση της πύρινης λαίλαπας, την ενδυνάμωση των πυροσβεστών και των εθελοντών και την απαλλαγή από τη λοιμική νόσο, που μαστίζει την ανθρωπότητα. Οι πιστοί συμπροσεύχονταν και αυτοί γονατιστοί, με λαμπάδες στα χέρια τους.

Ο Σεβασμιώτατος, στον λόγο του, απηύθυνε κάλεσμα πανστρατιάς σε προσευχή και εξήρε τη χάρη και τη δύναμη της Παναγίας, που ως Μητέρα μας, σπεύδει γοργώς και ικανοποιεί τις αιτήσεις μας ταχέως.

Διαδώστε: