09/09/2024 10/09/2024 Την μεγάλη θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου τίμησε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 η Εκκλησία μας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, το απόγευμα της παραμονής της εορτής βρέθηκε στο γραφικό χωριό Κοσμάς της Αρκαδίας, το οποίο, όπως κάθε χρόνο, σε...
09 Σεπτεμβρίου, 2024 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2024 - 0:00

Υποδοχή της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Έλωνας στον γραφικό Κοσμά Αρκαδίας

Διαδώστε:
Υποδοχή της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Έλωνας στον γραφικό Κοσμά Αρκαδίας

Την μεγάλη θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου τίμησε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 η Εκκλησία μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, το απόγευμα της παραμονής της εορτής βρέθηκε στο γραφικό χωριό Κοσμάς της Αρκαδίας, το οποίο, όπως κάθε χρόνο, σε κλίμα κατάνυξης υποδέχθηκε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Έλωνας από το φερώνυμο ιστορικό Μοναστήρι του Πάρνωνα, που βρίσκεται πλησίον του χωριού.

Ακολούθως, στον μεγαλοπρεπή Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Ο Σεβασμιώτατος στην μελίρρυτη ομιλία του προς τους κατοίκους του χωριού και τους ευλαβείς προσκυνητές από όμορες περιοχές αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα που είχε για την Ανθρωπότητα το χαρμόσυνο γεγονός του Γενεσίου της Θεοτόκου.

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε η Παναγία Έλωνα να έχει υπό την Σκέπη Της τον Κοσμά και όλους όσοι προστρέχουν σε Αυτήν αναζητώντας παρηγοριά, ψυχική γαλήνη και καθοδήγηση.

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων