Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής
24 Οκτωβρίου, 2023

Επιμνημόσυνη δέηση για τους Εθνοϊερομάρτυρες κληρικούς της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής

Διαδώστε:

Το Σάββατο , 21 Οκτωβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Mητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Κομοτηνής και εν συνεχεία προέστη της επιμνημοσύνου δεήσεως υπέρ αναπαύσεως των μακαρίων Εθνοϊερομαρτύρων Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως:

1. Ιερέως Δημητρίου Καβάζη, Εφημερίου Κρωβύλης, 24-04-1944

2. Ιερέως Γεωργίου Βουλγαράκη, Εφημερίου Νέας Αδριανής, 13-11-1944 ,

3. Ιερέως Θεοδώρου Παπαδοπούλου, Εφημερίου Αιγείρου, 22-06-1941 και

4. Ιερέως Βαγιάννη Εμμανουηλίδη, Εφημερίου Συκοράχης, 25-06-1944,

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιερολογιώτατος Διάκονος Αρσένιος Βασιλείου, ο οποίος παρουσίασε τον βίο, το έργο και το μαρτυρικό τέλος των τιμωμένων Εθνοιερομαρτύρων Κληρικών, προτρέ­ποντας άπαντας να μιμηθούμε το παράδειγμά τους.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή, επεσήμανε την συμβολή του ιερού Κλήρου στη διάσωση των παραδόσεων της Πίστεως και της Πατρίδας μας και τόνισε ότι η αυτοθυσία των Προγόνων μας, Κληρικών και Λαϊκών, κατά την διάρκεια της Βουλγαρικής κατοχής των ετών 1941 – 1944 αποτελεί φάρο και πυξίδα για όλους μας, σε καιρούς μάλιστα χαλεπούς που αμφισβητούνται αξίες και ιδεώδη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο στο όπισθεν του Αγίου Βήματος του Ιερού Ναού ευρισκόμενο μνημείο των τιμωμένων Εθνοϊερομαρτύρων Κληρικών.

διαβάσετε ΕΔΩ τήν ομιλία τού διακ.Αρσενίου

πατήστε ΕΔΩ για περισσότερες φωτογραφίες

Διαδώστε: