09/11/2023 09/11/2023 Την Τετάρτη, 8η Νοεμβρίου 2023, παραμονή της εορτής του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων προέστη της λιτανείας της Ιεράς Εικόνος και του σεπτού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ξυλαγανής προς το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου Ξυλαγανής. Στο Παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου Ξυλαγανής...
09 Νοεμβρίου, 2023 - 15:41
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2023 - 14:41

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας

Την Τετάρτη, 8η Νοεμβρίου 2023, παραμονή της εορτής του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων προέστη της λιτανείας της Ιεράς Εικόνος και του σεπτού λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου, από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ξυλαγανής προς το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου Ξυλαγανής.

Στο Παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου Ξυλαγανής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού.

Την επομένη, Πέμπτη 9η Νοεμβρίου, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ξυλαγανής, όπου κήρυξε τον θείον λόγον, εξαίροντας τον βίο και το έργο του Αγίου, το οποίον είναι πάντοτε επίκαιρο.

Προέτρεψε παραλλήλως τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Αγίου και ευχήθηκε διά πρεσβειών αυτού υγεία και δύναμη σε όλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων