16/09/2024 16/09/2024 Το πρωί της Κυριακής, 15 Σεπτεμβρίου, επί τη Ημέρα της Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής και προέστη της επιμνημοσύνου δεήσεως υπέρ αναπαύσεως των αναιρεθέντων προγόνων μας κατά την Μικρασιατική Καταστροφή. Τον προσήκοντα λόγο εξεφώνησε ο κ. Χαράλαμπος...
16 Σεπτεμβρίου, 2024 - 13:23
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2024 - 13:00

Κομοτηνή: Μνήμη Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Διαδώστε:
Κομοτηνή: Μνήμη Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Το πρωί της Κυριακής, 15 Σεπτεμβρίου, επί τη Ημέρα της Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής και προέστη της επιμνημοσύνου δεήσεως υπέρ αναπαύσεως των αναιρεθέντων προγόνων μας κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Τον προσήκοντα λόγο εξεφώνησε ο κ. Χαράλαμπος Μαυρίδης, μέλος του Συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν. Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος».

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Αρτοκλασία που προσέφερε ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ροδόπης, επί τη Εορτή του Προστάτου του Συνδέσμου, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νικήτα.

Τέλος προέστη της επιμνημοσύνου δεήσεως στο Ηρώο της πόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων