23/08/2020 23/08/2020 Με την απαραίτητη τήρηση των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊου τίμησαν κλήρος και ευσεβής λαός της Θράκης ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα στη περιοχή, αυτό της Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. Το απόγευμα τoυ Σαββάτου, 22 Αυγούστου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος εις την Υπεραγία Θεοτόκο,...
23 Αυγούστου, 2020 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2020 - 11:35

Οι Θρακιώτες προσκύνησαν την Παναγία Φανερωμένη

Διαδώστε:
Οι Θρακιώτες προσκύνησαν την Παναγία Φανερωμένη

Με την απαραίτητη τήρηση των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊου τίμησαν κλήρος και ευσεβής λαός της Θράκης ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα στη περιοχή, αυτό της Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.

Το απόγευμα τoυ Σαββάτου, 22 Αυγούστου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος εις την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία εψάλη στο Παρεκκλήσιο της Θεομήτορος, όπου απεκαλύφθη η Θαυματουργός ιερά εικώνα της Παναγίας Φανερωμένης.

Στη συνέχεια, χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε τον Θείο Λόγο, με την συμμετοχή του ιερού Κλήρου, των τοπικών αρχών και πλήθους προσκυνητών, οι οποίοι, ως επί το πλείστον και κατά παράδοση, καταφθάνουν στην Ιερά Μονή πεζοί .

Πρόκειται για το μεγαλύτερο θρησκευτικό πανθρακικό προσκύνημα, που καταλήγει στην Μονή δίπλα στην Αίγειρο, και συγκεντρώνει πιστούς κάθε ηλικίας από διάφορα μέρη της Ροδόπης κι όχι μόνο.

Εκατοντάδες κάθε χρόνο είναι κι οι λεγόμενοι «περιπατητές» που «το έχουν τάμα» όπως λένε, και περπατούν από και προς τη Μονή.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων