03/07/2023 03/07/2023 Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε, την Κυριακή Δ Ματθαίου, στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού επί τοις γενεθλίοις του Αγίου Ευγενίου, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Ευγενίου Νέας Ρωμανίας (Πετρωτών). Στη σύναξη αυτή μετείχαν Κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης, ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και Μέλη του Συνδέσμου Ποντίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,...
03 Ιουλίου, 2023 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2023 - 16:37

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου στην Μητρόπολη Μαρωνείας

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Ευγενίου του Τραπεζούντιου στην Μητρόπολη Μαρωνείας

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε, την Κυριακή Δ Ματθαίου, στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού επί τοις γενεθλίοις του Αγίου Ευγενίου, στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Ευγενίου Νέας Ρωμανίας (Πετρωτών).

Στη σύναξη αυτή μετείχαν Κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης, ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και Μέλη του Συνδέσμου Ποντίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και πλήθος προσκυνητών.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Χρύσανθος Θεοδωρίδης , ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στο μαρτύριο του αίματος του εκ Τραπεζούντος εορταζομένου Αγίου, ενώ κατακλείοντας προσεκάλεσε τους παρισταμένους να μιμηθούν το παράδειγμα του Αγίου Ευγενίου, καθώς ο Θεός τον ετίμησε ιδιαιτέρως, αφού του έδωσε τη δύναμη και τη χάρη να επιτελεί θαυμαστά γεγονότα.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων