23/10/2024 23/10/2024 Σήμερα Τετάρτη, 23η Οκτωβρίου 2024, εορτή του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ιακώβου, του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, η επ’ ονόματι του Αγίου αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία. Κατά την παραδοθείσα τάξη, η Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων τελέσθηκε στον σολέα του...
23 Οκτωβρίου, 2024 - 17:45

Θεία Λειτουργία Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου στη Μητρόπολη Μαρωνείας

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία Αγίου Ιακώβου Αδελφοθέου στη Μητρόπολη Μαρωνείας

Σήμερα Τετάρτη, 23η Οκτωβρίου 2024, εορτή του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ιακώβου, του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, η επ’ ονόματι του Αγίου αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία.

Κατά την παραδοθείσα τάξη, η Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων τελέσθηκε στον σολέα του Ιερού Ναού και οι πιστοί μετέλαβαν ξεχωριστά το Σώμα και το Αίμα του Σωτήρος Χριστού σύμφωνα με την παράδοση.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου επεσήμανε την σημασία της συμμετοχής των πιστών στα Μυστήρια της Εκκλησίας, ιδιαιτέρως στην Θεία Ευχαριστία και αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της αρχαιοπρεπούς Θείας Λειτουργίας.

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΘΕΟΥ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων