Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής
15 Αυγούστου, 2024

Την Κοίμηση της Θεοτόκου εόρτασε η Μητρόπολη Μαρωνείας

Διαδώστε:

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου το διήμερο 14 και 15 Αυγούστου στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό.

 

Το απόγευμα της Τετάρτης, 14ης Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος, με την παρουσία τοπικών και στρατιωτικών αρχών, συλλόγων και φορέων του Νομού και της πόλεως, όπως και πλήθος ευσεβών Χριστιανών, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπο­λιτικό Ναό.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο οικείος Ποιμενάρχης προέστη της Ακολουθίας των Εγκωμίων, της Λιτανείας της Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου καθώς και του σεπτού σκηνώματος.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην διαρκή και αμετάπτωτη παρουσία της Παναγίας μας στη ζωή του κόσμου, στη στοργή με την οποία περισκέπει όσους την εμπιστεύονται, και κάλεσε όσους με λαχτάρα επικαλούνται το Πανάγιο Όνομά Της να μιμηθούν το παράδειγμα της κατά Θεόν πίστεως και υπακοής, ενώ απηύθυνε προς όλους εγκάρδιες Πατρικές ευχές.

 

 

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας, Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου απηύθυνε λόγο οικοδομής και παρακλήσεως και επικαλέσθηκε προς όλους τις ακοίμητες πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

 

Διαδώστε: