21/05/2024 21/05/2024 Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου στη γεμάτη παλμό και ενθουσιασμό Γιορτή Λήξης των Κατηχητικών που παρουσίασαν το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων, τα εκατοντάδες παιδιά που συμμετείχαν σ’ αυτή με νεανική ζωντάνια και πηγαίο αυθορμητισμό. Στην εκδήλωση αυτή, η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στα 50 χρόνια της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας...
21 Μαΐου, 2024 - 7:49
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2024 - 11:58

Μια ξεχωριστή γιορτή για τα 50 χρόνια της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Διαδώστε:
Μια ξεχωριστή γιορτή  για τα 50 χρόνια της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση του κόσμου στη γεμάτη παλμό και ενθουσιασμό Γιορτή Λήξης των Κατηχητικών που παρουσίασαν το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων, τα εκατοντάδες παιδιά που συμμετείχαν σ’ αυτή με νεανική ζωντάνια και πηγαίο αυθορμητισμό.

Στην εκδήλωση αυτή, η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη στα 50 χρόνια της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και είχε γενικό τίτλο «Ταξίδι εκεί που χτυπάει η καρδιά μας», τα παιδιά, μέσα από ένα εμπνευσμένο πρωτότυπο έργο με θεατρικά δρώμενα, παραδοσιακούς χορούς και προβολές βίντεο, παρουσίασαν σημαντικά στοιχεία από την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου τους: ιερά προσκυνήματα και ιστορικά μνημεία, λαογραφικές παραδόσεις, κοινωνική ζωή, ήθη και έθιμα.

Το όλο πρόγραμμα διανθίστηκε από επίκαιρους ύμνους της Βυζαντινής χορωδίας αλλά και από υπέροχα τραγούδια που με ζωντάνια τραγούδησαν τα περίπου 150 παιδιά της παιδικής χορωδίας των Κατηχητικών! Μάλιστα ένα από τα τραγούδια με τίτλο «Μεσογαία-Λαυρεωτική, γη ευλογημένη» γράφτηκε και μελοποιήθηκε ειδικά για την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, αρχιμ. Ραφαήλ Γρίβας και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ την επεσφράγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος βράβευσε τους νικητές των δύο μαθητικών διαγωνισμών που οργανώθηκαν με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων: πρόκειται για τον διαγωνισμό φωτογραφίας «Η ζωή της ενορίας μας» και τον διαγωνισμό εικαστικής και ψηφιακής δημιουργίας «Υιοθετώ ένα μνημείο».

Στο τέλος τα παιδιά αφιέρωσαν στον Σεβασμιώτατο ένα ποίημα και μιά ανθοδέσμη, σε μια συμβολική πράξη ευγνωμοσύνης και τιμής για τη συμπλήρωση 20 ετών της αρχιερατείας του ενώ ανακοινώθηκε και σχετικό ευχετήριο μήνυμα της Ιεράς Συνόδου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων