Ι.Μ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής
21 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος για ζητήματα βιοηθικής και για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος μίλησε μεταξύ άλλων για ζητήματα βιοηθικής καθώς και για το ότι φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star Κεντρικής Ελλάδας, στην εκπομπή «Αυτό να λέγεται», στην κα Τόνια Χαρδαλούπα, αναφέρθηκε στο πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή του με την βιοηθική είπε μεταξύ άλλων: «Η βιοηθική προέκυψε στο τέλος, δεν είναι κάτι που το σπούδασα στην αρχή, διότι εγώ είχα μία ταυτότητα καθαρά θετικών επιστημών μέσα μου προερχόμενος από μία οικογένεια που ήμασταν όλοι φυσικοί».

Παρακολουθήστε το πρώτο μέρος της συνέντευξης:

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, καθώς και στα 20 χρόνια ποιμαντορίας του.

«Ήρθα στην περιοχή το 2004. Είμαι από την Θεσσαλονίκη. Βέβαια ζούσα από την άλλη μεριά του Υμηττού για 14 χρόνια διακονώντας σε αγιορείτικο Μετόχι και τώρα ήρθα από εδώ. Εδώ όταν ήρθα ήταν η χρονιά που θα γινόταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες…Είχε γίνει ένα συνέδριο τότε για την ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής στο οποίο προβλέπανε ότι το 2020 ο πληθυσμός μπορεί να έφτανε τις 800.000 των μονίμων κατοίκων. Αυτό δεν συνέβη. Και τούτο διότι ήρθε η κρίση», είπε αναφερόμενος στο τι έχει αλλάξει όλο αυτό το διάστημα στην περιοχή.

Παρακολουθήστε το δεύτερπ μέρος της συνέντευξης:

Διαβάστε ακόμη: Στον Βόλο ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος

Διαδώστε: