Ι.Μ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής
11 Ιουλίου, 2024

Πρώτος εορτασμός Οσίας Γαβριηλίας Ιεραποστόλου στη Μητρόπολη Μεσογαίας

Διαδώστε:

Τον Οκτώβριο του 2023 η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενέγραψε το όνομα της Γεροντίσσης Γαβριηλίας (Παπαγιάννη, †1992), της Ιεραποστόλου, στις επίσημες δέλτους του αγιολογίου της Εκκλησίας μας.

Το γεγονός αυτό έγινε πρόξενος χαράς και ευλογίας για την Ιερά Μητρόπολή μας, μιας και η νέα Οσία, στην πολυκύμαντη ζωή της, έζησε επί τριετία (1966–1968) στο Ιερό Ησυχαστήριο Εισοδίων της Θεοτόκου «Νέα Ιερουσαλήμ» (βλ. χάρτη), που βρίσκεται στο δάσος του Κουβαρά και σήμερα αποτελεί Μετόχιο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού Γλυκών Νερών. Εξ αυτού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος τον παρελθόντα Απρίλιο μετέβη στο νησί της Καλύμνου, όπου, κατόπιν προηγηθέντος σχετικού αιτήματος, παρέλαβε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου Ιερό Λείψανο της Οσίας προς διηνεκή ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η Οσία Γαβριηλία θα εορταστεί φέτος για πρώτη φορά στο Ιερό Ησυχαστήριο Εισοδίων της Θεοτόκου «Νέα Ιερουσαλήμ» στον Κουβαρά, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Ώρα 6:30 μ.μ.:Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Οσίας και εν συνεχεία ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νικολάου, ο οποίος και θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Ώρα 7 π.μ.: Όρθρος και Θεία Λειτουργία

Διαδώστε: