13/08/2023 13/08/2023 Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σαρωνίδας ιερούργησε σήμερα, Κυριακή Ι’ Ματθαίου, 13 Αυγούστου 2023, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος. Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος – ope.gr Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Μιχαήλ Λιούμης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Αγγελής, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, καθώς...
13 Αυγούστου, 2023 - 12:22
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2023 - 12:29

Σαρωνίδα: Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας στην Κοίμηση της Θεοτόκου μετά τη δοκιμασία της φωτιάς

Διαδώστε:
Σαρωνίδα: Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας στην Κοίμηση της Θεοτόκου μετά τη δοκιμασία της φωτιάς

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σαρωνίδας ιερούργησε σήμερα, Κυριακή Ι’ Ματθαίου, 13 Αυγούστου 2023, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος – ope.gr

Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Μιχαήλ Λιούμης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Αγγελής, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, καθώς και οι εφημέριοι του ιερού ναού π. Αλέξανδρος Λισάη και π. Αναστάσιος Αδαμαντίδης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Νικόλαος λίγο πριν την απόλυση ανέφερε πως έρχεται στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Σαρωνίδα, μετά την μεγάλη δοκιμασία της φωτιάς πριν λίγες ημέρες, ενώ τόνισε πως παραμονές της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου το μυαλό μας και η καρδιά μας πρέπει να είναι προσηλωμένα από τα επίγεια στα Ουράνια. “Η Παναγία μας είναι η μεγάλη Πύλη που μας ανοίγεται για την Ουράνια Βασιλεία. Σε αυτήν να απευθυνόμαστε και να της ζητάμε να μας βοηθήσει και να μας ενισχύσει στον αγώνα μας τον καθημερινό”, ανέφερε

Όπως είχαμε αναφέρει σε ρεπορτάζ του ope.gr την επόμενη ημέρα της μεγάλης πυρκαγιά στη Σαρωνίδα η Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σώθηκε από την μανία της πύρινης λαίλαπας.

Διαβάστε αναλυτικά: Ρεπορτάζ ope.gr: Η Κοίμηση της Θεοτόκου στη Σαρωνίδα σώθηκε από την πύρινη λαίλαπα (ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων