13/09/2024 13/09/2024 Για τον θρόνο της, στην Ιερά  Μονή Δημιόβης, αναχώρησε το πρωί της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου, μετά από το καθιερωμένο δεκαήμερο προσκύνημα στην πόλη της Καλαμάτας, η εικόνα της Παναγίας της Δημιοβίτισσας, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της πόλης της Καλαμάτας και παρουσία πλήθους πιστών. Της αναχώρησης προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία και η Παράκληση της...
13 Σεπτεμβρίου, 2024 - 14:08
Τελευταία ενημέρωση: 13/09/2024 - 14:09

Αναχώρησε για το μοναστήρι της η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Δημιοβίτισσας

Διαδώστε:
Αναχώρησε για το μοναστήρι της η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Δημιοβίτισσας

Για τον θρόνο της, στην Ιερά  Μονή Δημιόβης, αναχώρησε το πρωί της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου, μετά από το καθιερωμένο δεκαήμερο προσκύνημα στην πόλη της Καλαμάτας, η εικόνα της Παναγίας της Δημιοβίτισσας, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου της πόλης της Καλαμάτας και παρουσία πλήθους πιστών.

Της αναχώρησης προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία και η Παράκληση της Παναγίας, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτου Φιλίππου Χαμαργιά, ενώ το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθ. Βασιλόπουλος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.

Προ της αναχώρησης ο π. Φίλιππος αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους μεταφέρονται από τόπου εις τόπον οι σεπτές εικόνες και τα ιερά λείψανα των Αγίων. Τόνισε την τιμή που αποδίδεται στα ιερά προσκυνήματα, την ενίσχυση που λαμβάνουν οι πιστοί από αυτά αλλά και την προσήλωση στα ιερά και όσια της Ορθοδόξου Παραδόσεως που πρέπει να έχουμε, διατηρώντας την επαφή με τις ρίζες και τις παραδόσεις μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων