11/06/2024 11/06/2024 Την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, πολιούχου της Νήσου Κυθήρων και την χαριτόβρυτο Κάρα του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης, θα υποδεχθεί η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας την Πέμπτη 13-6-2024 και ώρα 6 μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, στο πλαίσιο αδελφοποίησης των Δήμων Κυθήρων και Πύλου-Νέστορος. Της υποδοχής θα προστεί...
11 Ιουνίου, 2024 - 13:06
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2024 - 13:07

H Mεσσηνία υποδέχεται την Παναγία Μυρτιδιώτισσα και την Κάρα του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης

Διαδώστε:
H Mεσσηνία υποδέχεται την Παναγία Μυρτιδιώτισσα και την Κάρα του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης

Την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, πολιούχου της Νήσου Κυθήρων και την χαριτόβρυτο Κάρα του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης, θα υποδεχθεί η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας την Πέμπτη 13-6-2024 και ώρα 6 μ.μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, στο πλαίσιο αδελφοποίησης των Δήμων Κυθήρων και Πύλου-Νέστορος.

Της υποδοχής θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με τη συμμετοχή του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και του ευσεβούς λαού. Τα ιερά θησαυρίσματα θα κομίσει στη Μεσσηνιακή γη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος και θα προστεί εν συνεχεία, της τελέσεως Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό.

Την Παρασκευή 14-6-2024, θα τελεσθεί στον ως άνω Μητροπολιτικό Ιερό Ναό στις 7 π.μ., Όρθρος και Θεία Λειτουργία και στις 6,30 μ.μ., Εσπερινός και Ιερά Παράκληση.

Το Σάββατο 15-6-2024 και ώρα 7 π.μ., θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 4,30 η θαυματουργός Εικόνα και η Κάρα του Αγίου, θα μεταφερθούν στην πόλη της Πύλου, όπου στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή τους, έμπροσθεν του Ενοριακού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Θα ακολουθήσει η τέλεση Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Την Κυριακή 16-6-2024 και ώρα 7 π.μ., τα ιερά κειμήλια θα μεταφερθούν στην πόλη της Κορώνης, γενέτειρα του Οσίου Θεοδώρου, όπου στις 7,45 π.μ., θα λάβει χώρα η υποδοχή τους στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Ελεήστριας, ενώ στη συνέχεια θα τελεσθεί δυσαρχιερατική θεία Λειτουργία από τους Σεβαμιωτάτους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Την 11 π.μ. της ίδιας ημέρας, τα ιερά θησαυρίσματα θα αναχωρήσουν για την Νήσο των Κυθήρων, όπου και φυλάσσονται ως πολύτιμοι πνευματικοί θησαυροί χάριτος και αγιασμού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων