Ι.Μ. Μεσσηνίας
29 Αυγούστου, 2024

Η εορτή της Αποτομής του Τιμίου Προδρόμου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Διαδώστε:

Στο παλαιό παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ανεγερθέντος επί τουρκοκρατίας, στον Δάρα Μεσσηνίας, τιμήθηκε και φέτος με την παρουσία πλήθους πιστών, η εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Το παρεκκλήσιο βρίσκεται στην περιοχή “Χάνια” της τοπικής κοινότητας Δάρα και σε αυτήν την περιοχή τελείτο Παμμεσσηνιακή εμποροπανήγυρη μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο της ενορίας του Δάρα Οικονόμο Νικόλαο Μπίτζα.

Ο π. Φίλιππος, προ της απολύσεως, κηρύττοντας τον θείο λόγο, αναφέρθηκε στην ιστορία του παρεκκλησίου, με μεγάλη συγκίνηση, αφού το συγκεκριμένο χωριό αποτελεί τόπο καταγωγής της μητέρας του. Εν συνεχεία μετέβη στην κεντρική εκκλησία του χωριού, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και επέβλεψε τις εργασίες αγιογράφησης του εκ βάθρων ανακαινισθέντος ναού αλλά και την ανέγερση του νέου καμπαναριού. Ο εφημέριος της ενορίας του Δάρα, π. Νικόλαος Μπίτζας ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελλο για την φροντίδα και μεριμνά του, ώστε να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι εργασίες.

Διαδώστε: