15/08/2024 15/08/2024 Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε και φέτος, η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Μεσσηνία. Επίκεντρο του εορτασμού η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου, επί του όρους Ιθώμη. Κατά τον όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κατά το πέρας του Όρθρου εξήλθε, προεξάρχων της...
15 Αυγούστου, 2024 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2024 - 16:30

Η εορτή της Κοιμήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Διαδώστε:
Η εορτή της Κοιμήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε και φέτος, η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Μεσσηνία. Επίκεντρο του εορτασμού η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου, επί του όρους Ιθώμη.

Κατά τον όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κατά το πέρας του Όρθρου εξήλθε, προεξάρχων της ιεράς πομπής και μετέβη εις την Φιάλη της Μονής όπου υποδέχθηκε, κατά παλαιότατο έθος την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, κατερχομένης από το παλιό Καθολικό της Μονής, επί της κορυφής του όρους Ιθώμη.

 

Εν συνεχεία προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας πλαισιωμένος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Προκόπιο Σμυρνή, τον εκ των αδελφών της Μονής Αρχιμ. Αλέξιο Σαραντόπουλο και τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο.

Περατωθείσης της Θείας Λειτουργίας ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα και στους εκπροσώπους των Αρχών, ήτοι τον Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Γεώργιο Αθανασόπουλο, τους Βουλευτές κ. Μίλτο Χρυσομάλλη, Περικλή Μαντά και Ιωάννη Λαμπρόπουλο, η Υπεραγία Θεοτόκος να αποτελεί την Βοήθεια, Σκέπη και Αντίληψη όλων των παιδιών Της, ιδιαιτέρως δε των όπου Γης Μεσσηνίων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων