Ι.Μ. Μεσσηνίας
27 Ιουλίου, 2024

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Διαδώστε:

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική τάξη τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονος στην κωμόπολη του Διαβολιτσίου και το Ιστορικό παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος πλησίον της Ιεράς Μονής Βελανιδιάς στην Καλαμάτα.

Τόσο στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Παρεκκλησίου όσο και στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του φερώνυμου Ιερού Ναού στο Διαβολίτσι προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, Αρχιμανδίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος αναφερόμενος στο όνομα του Αγίου Παντελεήμονος, τόνισε την ανάγκη που έχουμε για να τυγχάνουμε του ελέους του Θεού αλλά και το ιερό καθήκον που έχουμε να ελεούμε τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Επιπλέον τόνισε ότι η ελεημοσύνη δεν θα πρέπει να εξαντλείται στα στενά όρια της οικονομικής ενίσχυσης των ενδεών αλλά να πηγάζει μέσα από την αγαπώσα καρδιά του ενός προς τον άλλον.

Η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία περατώθηκε με την ευλόγηση των προσφερθέντων άρτων και εν συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και των λειψάνων του Αγίου Παντελεήμονος, με την συνοδεία της φιλαρμονικής του Δήμου Οιχαλίας και την συμμετοχή της Δημάρχου Οιχαλίας κ. Γιώτας Γεωργακοπούλου, του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλου, των βουλευτών κ. Μίλτου Χρυσομάλλη και κ. Περικλή Μαντά, πλήθους μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Διαδώστε: