08/09/2024 08/09/2024 Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό του Γενεθλίου της Θεοτόκου, στη συνοικία των Γιαννιτσανίκων, στην πόλη της Καλαμάτας, μετέβη το πρωί της Κυριακής 8ης Σεπτεμβρίου 2024 και προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Πρωτοπρεσβύτεροι Ιωάννης Παρθένιος, Σωτήριος Παπαδόπουλος και Ευστάθιος Μπαρούτσος και οι Διάκονοι Θεόφιλος Κυριάκος και...
08 Σεπτεμβρίου, 2024 - 14:15
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2024 - 13:32

Η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Καλαμάτα

Διαδώστε:
Η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Καλαμάτα

Στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό του Γενεθλίου της Θεοτόκου, στη συνοικία των Γιαννιτσανίκων, στην πόλη της Καλαμάτας, μετέβη το πρωί της Κυριακής 8ης Σεπτεμβρίου 2024 και προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Πρωτοπρεσβύτεροι Ιωάννης Παρθένιος, Σωτήριος Παπαδόπουλος και Ευστάθιος Μπαρούτσος και οι Διάκονοι Θεόφιλος Κυριάκος και Χαράλαμπος Ανδριανόπουλος.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας τον Θείο Λόγο αναφέρθηκε αφενός μεν στην ευαγγελική περικοπή της Κυριακής προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού αλλά και στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, τονίζοντας την διάσταση της αγάπης έτσι όπως αυτή προβάλλεται από τον σταυρική θυσία του Χριστού για τον άνθρωπο αλλά και από την αγάπη που εκφράζεται από τη Μητέρα του Θεού προς τον καθένα μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων