03/09/2024 03/09/2024 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, παρά την έντονη βροχόπτωση, το απόγευμα της Τρίτης 3ης Σεπτεμβρίου 2024, ο Ιερός Κλήρος, οι τοπικές Αρχές και ο ευσεβής Λαός της Καλαμάτας, με επικεφαλής το Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, υποδέχθηκαν την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Δημιοβίτισσας, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής του Ταϋγέτου και εναποτέθηκε...
03 Σεπτεμβρίου, 2024 - 20:23
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2024 - 20:22

Η Καλαμάτα υποδέχθηκε την Παναγία τη Δημιοβίτισσα

Διαδώστε:
Η Καλαμάτα υποδέχθηκε την Παναγία τη Δημιοβίτισσα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, παρά την έντονη βροχόπτωση, το απόγευμα της Τρίτης 3ης Σεπτεμβρίου 2024, ο Ιερός Κλήρος, οι τοπικές Αρχές και ο ευσεβής Λαός της Καλαμάτας, με επικεφαλής το Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, υποδέχθηκαν την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Δημιοβίτισσας, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής του Ταϋγέτου και εναποτέθηκε στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου Γιαννιτσανίκων, όπου και θα παραμείνει για δεκαήμερο προσκύνημα.

 

Στην υποδοχή παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθαν. Βασιλόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημ. Πτωχός, ο Βουλευτής κ. Μίλτος Χρυσομάλλης, μέλη του Δημ. Συμβουλίου Καλαμάτας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Μεσσηνίας κ. Αθ. Κατσαφάδος και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού και της Υποδοχής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ελεύσεως της Εικόνας, η οποία κατέρχεται πλέον του ενός αιώνος εκ της Ιεράς Μονής Δημιόβης στην πόλη της Καλαμάτας, “για να μας ενισχύσει και να μας δώσει κουράγιο στις δυσκολίες της ζωής”, όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τις Μοναχές της Ιεράς Μονής Δημιόβης, οι οποίες στέκονται ως στυλοβάτες δίπλα στο εικόνισμα της Παναγίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων