Ι.Μ. Μεσσηνίας
28 Οκτωβρίου, 2024

Μεσσηνίας Χρυσόστομος : “Το ΟΧΙ αποτελεί το όριο μεταξύ Ελευθερίας και υποδούλωσης”

Διαδώστε:

Με λαμπρότητα τιμήθηκε σήμερα στην πόλη της Καλαμάτας η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στην πανηγυρική Δοξολογία η οποία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, παρουσία εκπροσώπων Αρχών και Φορέων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο κ. Λάμπρος Τζούμης, αντιστράτηγος εν αποστρατεία και περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο πεσόντων της πλατείας 23ης Μαρτίου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, ενώπιον των Αρχών.

Στον εορτασμό την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης ενώ παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημ. Πτωχός, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και άλλων τοπικών Φορέων.

Μετά το πέρας της παρέλασης ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος δήλωσε: “ Η σημερινή ημέρα αποδεικνύει έμπρακτα ότι το ΟΧΙ αποτελεί το όριο μεταξύ Ελευθερίας και υποδούλωσης και οι Έλληνες αποδεικνύουν και απέδειξαν διαχρονικά ότι ξέρουν να αγωνίζονται και να λένε στην κατάλληλη στιγμή το ΟΧΙ προκειμένου να υπερασπιστούν την ελευθερία και την πίστη τους”.

Διαδώστε: