01/02/2023 02/02/2023 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 1ης Φεβρουαρίου 2023, οι εκδηλώσεις εορτασμού για την Πολιούχο και Προστάτιδα της Καλαμάτας «Παναγία Υπαπαντή». Κατά τον Μέγα πολυαρχιερατικό Εσπερινό ο οποίος τελέστηκε σε κλίμα κατάνυξης στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός,...
01 Φεβρουαρίου, 2023 - 22:04
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2023 - 6:22

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στην Καλαμάτα για την Πολιούχο Παναγία Υπαπαντή

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στην Καλαμάτα για την Πολιούχο Παναγία Υπαπαντή

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης 1ης Φεβρουαρίου 2023, οι εκδηλώσεις εορτασμού για την Πολιούχο και Προστάτιδα της Καλαμάτας «Παναγία Υπαπαντή».

Κατά τον Μέγα πολυαρχιερατικό Εσπερινό ο οποίος τελέστηκε σε κλίμα κατάνυξης στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου καί Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθώς και στη σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού πλήθος πιστών προσήλθε στον Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσει την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας, αλλά και να συμμετάσχει στην ακολουθία.

Οι εκδηλώσεις του εορτασμού θα κορυφωθούν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2023 με την τέλεση της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και την μεγαλειώδη λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος.

Παρέστησαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων