29/06/2024 30/06/2024 Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου 2024, ο τριήμερος πανηγυρικός εορτασμός του Βυζαντινού Ιστορικού Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων, στην πόλη της Καλαμάτας. Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Αλεξίου Αρώνη, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο. Το πρωί...
29 Ιουνίου, 2024 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2024 - 14:35

Τριήμερος εορτασμός του Βυζαντινού Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Καλαμάτας

Διαδώστε:
Τριήμερος εορτασμός του Βυζαντινού Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Καλαμάτας

Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου 2024, ο τριήμερος πανηγυρικός εορτασμός του Βυζαντινού Ιστορικού Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων, στην πόλη της Καλαμάτας.

Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Ιουνίου τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Αλεξίου Αρώνη, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

Το πρωί του Σαββάτου 29 Ιουνίου τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, της οποίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Σιψά και τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο π. Φίλιππος κηρύττοντας τον θείο λόγο αναφέρθηκε στα πρόσωπα των τιμωμένων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων, τονίζοντας ότι μπορεί να αρνούμεθα τον Χριστό μέσα από τα λάθη και τα πάθη μας, όπως τον αρνήθηκε και ο Πέτρος και μάλιστα τρεις φορές, όμως όταν μετανοήσουμε τότε ο Χριστός μας εμπιστεύεται και μας καθιστά μετόχους της Βασιλείας Του, με κλειδοκράτορα αυτής τον Πέτρο. Και μπορεί να γινόμαστε διώκτες του Χριστού με τη συμπεριφορά μας, όμως αν ακούσουμε το μήνυμα Του και δεχθούμε την κλήση Του, τότε έχουμε κι εμείς τη δυνατότητα να μεταλλαχθούμε και να γίνουμε διδάσκαλοι των Εθνών. Τα πάντα και οι πάντες αλλάζουν κοντά στον Χριστό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε και η καθιερωμένη Αρτοκλασία. Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, διά την μεγάλη εορτή των Αγίων Αποστόλων.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων