Ι.Μ. Μηθύμνης
16 Αυγούστου, 2024

Τα 114 σκαλιά στην Παναγία της Πέτρας Μηθύμνης ανέβηκε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Διαδώστε:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανέβηκε τα 114 σκαλιά στην Παναγία της Πέτρας Μηθύμνης όπου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Eσπερινός της Κοίμησεως της Υπεραγίας Θεοτόκου χoροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτoy Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου.

Ένα από τα ωραιότερα και πρωτότυπα θρησκευτικά μνημεία και προσκυνήματα, τα οποία έχει να επιδείξει όχι μόνο η κωμόπολη Πέτρας, αλλά και το νησί της Λέσβου είναι το σεβάσμιο και ιστορικό προσκύνημα «Παναγία η Γλυκοφιλούσα» η όπως λέγεται το Μετέωρο του Βορείου Αιγαίου.

Λόγω του ύψους του βράχου οι μελωδικές φωνές από τους ιεροψάλτες ακούγονταν σ όλη την περιοχή μεταφέροντας την πρόσκληση στους πιστούς της περιοχής Πέτρας.

Δύναμη, κουράγιο και φωτισμό ευχήθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος ο οποίος καλωσόρισε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην περιοχή της Πέτρας.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχήθηκε υγεία σε όλους τους προσκυνητές, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο δύσκολο και σημαντικό έργο της Προέδρου της Δημοκρατίας και τα καθήκοντα της που είναι υψηλά όπως τόνισε. Να της χαρίζει πρόσθεσε ο Κύριος μας δύναμη, κουράγιο και φωτισμό για ωραίες αποφάσεις που θα καλλιεργούν το επίπεδο του Ελληνικού λαού όπως και αποφάσεις που θα ωφελούν την πατρίδα μας.

Λίγο πριν εκ μέρους των ιερέων της Μητροπόλεως την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσφώνησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μηθύμνης Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Κουτσαμπάσης ο οποίος και την υποδέχτηκε στην είσοδο του Ιερού βράχου.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος προσέφερε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα αντίγραφο της εικόνας «Παναγία Γλυκοφιλούσα» σε ανάμνηση της επίσκεψης και της ιδιαίτερης ημέρας όλων των Ελλήνων.

Το προσκύνημα της Παναγίας αποτελεί ισχυρό πόλο έλξης για χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες που κάθε χρόνο ανεβαίνουν για να προσκυνήσουν τη Μεγαλόχαρη, να σταθούν με δέος και να προσευχηθούν στην Αγία Εικόνα της Μεγαλόχαρης στην κορυφή του Ιερού βράχου και να νιώσουν την καρδιά τους να πάλλεται από ευλάβεια και σεβασμό.

Διαδώστε: