10/10/2023 10/10/2023 Τα θερμά της συγχαρητήρια προς τον εψηφισμένο Επίσκοπο Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ιεράς Μητρόπολη.  Η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και εισηγήσεως του Προέδρου Αυτής, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου,...
10 Οκτωβρίου, 2023 - 11:18
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2023 - 14:39

Η Μητρόπολη Σπάρτης για την εκλογή του Επισκόπου Λακεδαιμονίας Θεοφίλου

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Σπάρτης για την εκλογή του Επισκόπου Λακεδαιμονίας Θεοφίλου

Τα θερμά της συγχαρητήρια προς τον εψηφισμένο Επίσκοπο Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Ιεράς Μητρόπολη. 

Η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν παρακλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και εισηγήσεως του Προέδρου Αυτής, Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, εξέλεξε, αργά το απόγευμα της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου 2023, με εντυπωσιακή πλειοψηφία, τον Πρωτοσύγκελλο και κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεώς π. Θεόφιλο Μαντζαβράκο, Βοηθό Επίσκοπο της τοπικής Εκκλησίας.

Ο νέος Επίσκοπος έλαβε τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Λακεδαιμονίας. Πολύ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί η ημέρα και ο τόπος της χειροτονίας του νέου Επισκόπου.

“Η Ιερά Μητρόπολή μας συγχαίρει θερμά τον εφηφισμένο Επίσκοπο Λακεδαιμονίας, του εύχεται δε την εκ Θεού ενδυνάμωσή του, ώστε να φέρει εις πέρας με επιτυχία το σημαντικό έργο που αναλαμβάνει”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: 

Τα προφίλ των επτά Βοηθών Επισκόπων

Επίσκοπος Λακεδαιμονίας εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Θεόφιλος Μαντζαβράκος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων