21/10/2024 21/10/2024 Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης τίμησε τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννη του Μονεμβασιώτη, που ανήκει στη χορεία των Λακώνων Αγίων, με επίκεντρο του εορτασμού τον ομώνυμο Ιερό Ναό στις Γούβες Λακωνίας. Το απόγευμα της Κυριακής 20 Οκτωβρίου 2024, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας...
21 Οκτωβρίου, 2024 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2024 - 22:11

Η πανήγυρη του Αγίου Ιωάννη του Μονεμβασιώτη στις Γούβες Λακωνίας

Διαδώστε:
Η πανήγυρη του Αγίου Ιωάννη του Μονεμβασιώτη στις Γούβες Λακωνίας

Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης τίμησε τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Ιωάννη του Μονεμβασιώτη, που ανήκει στη χορεία των Λακώνων Αγίων, με επίκεντρο του εορτασμού τον ομώνυμο Ιερό Ναό στις Γούβες Λακωνίας.

Το απόγευμα της Κυριακής 20 Οκτωβρίου 2024, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή αρκετών κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Λόγο πνευματικής οικοδομής απηύθυνε στο πυκνό εκκλησίασμα ο ιεροδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και Σπάρτης π. Αρσένιος.

Ακολούθησε η λιτάνευση στους δρόμους του χωριού της Τιμίας Κάρας του Αγίου, που φυλάσσεται στην ιστορική Ιερά Μονή Ζερμπίτσης, αποτμήματος των Ιερών Λειψάνων του και της Ιερής Εικόνας του, ενώ δεήσεις τελέσθηκαν τόσο στην πλατεία Γουβών, όσο και έμπροσθεν της πατρικής οικίας του Αγίου, υπέρ αναπαύσεως των γονέων του.

Κατακλείοντας την πανηγυρική εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος επισήμανε ότι ο Άγιος Ιωάννης αποτελεί και στις μέρες μας πρότυπο βαθιάς πίστης και ανυποχώρητου φρονήματος, στοιχεία που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τους νέους και τις νέες μας, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν με επιτυχία τις πολλαπλές προκλήσεις της αλλοπρόσαλλης σύγχρονης κοινωνίας.

 

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στους ευλαβείς κατοίκους της περιοχής να έχουν την χάρη και την ευλογία του Νεομάρτυρα.

Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024, κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκαν ο Πανηγυρικός Όρθρος, η αρτοκλασία και η Θεία Λειτουργία.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων