12/06/2024 12/06/2024 Ιερά Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα τελέσθηκε χθες στη Σπάρτη και στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος. Κατά τον Εσπερινό χοροστάτησε ο Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλος, ενώ στον Όρθρο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος. Ακολούθησε η τέλεση της Αναστάσιμης Δισαρχιερατικής Θείας...
12 Ιουνίου, 2024 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 12/06/2024 - 16:32

Ιερά Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης

Διαδώστε:
Ιερά Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης

Ιερά Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα τελέσθηκε χθες στη Σπάρτη και στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος. Κατά τον Εσπερινό χοροστάτησε ο Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλος, ενώ στον Όρθρο χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος.

Ακολούθησε η τέλεση της Αναστάσιμης Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Πριν την ολοκλήρωση της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ο Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητρόπολης κ. Θεόφιλος, αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ο οποίος βρισκόταν στην Κατερίνη προκειμένου να εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος στην Εξόδιο ακολουθία του μακαριστού πρώην Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κυρού Αγαθόνικου, ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.

Ακολούθως, ο Θεοφιλέστατος κ. Πρόδρομος απηύθυνε επίκαιρο λόγο πνευματικής οικοδομής στους πιστούς που παρέστησαν στην Αγρυπνία συμπροσευχούμενοι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων