19/12/2023 20/12/2023 Συγκινημένος δηλώνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω σε ηλικία 87 ετών τα ξημερώματα της Τρίτης 19ης Δεκεμβρίου 2023. Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Αρκαδίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος και Τοποτηρητής πλέον της Ιεράς Μητροπόλεως...
19 Δεκεμβρίου, 2023 - 15:56
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2023 - 2:34

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης για τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαντινείας Αλέξανδρο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σπάρτης για τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαντινείας Αλέξανδρο

Συγκινημένος δηλώνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου, ο οποίος εκοιμήθη εν Κυρίω σε ηλικία 87 ετών τα ξημερώματα της Τρίτης 19ης Δεκεμβρίου 2023.

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Αρκαδίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος και Τοποτηρητής πλέον της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, κάνει ιδιαίτερη μνεία στις αρετές και το έργο του εκλιπόντος.

«Ο Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος άφησε ένα αποτύπωμα που δεν θα σβήσει εύκολα. Ο πανδαμάτωρ χρόνος βεβαίως όλα τα κάνει ισοπέδωση. Αλλά για τη συγκεκριμένη περίπτωση και για τον συγκεκριμένο άνθρωπο θα αργήσει πάρα πολύ να βάλει ταφόπετρα στη φήμη του, στο λόγο του, στο έργο του», δηλώνει, μεταξύ άλλων, συγκινημένος.

Παράλληλα μιλάει για την ιδιαίτερη αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στο πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτη. Όπως αναφέρει, ο Μακαριώτατος συνετρίβη στο άκουσμα της είδησης της εκδημίας και θα προεξάρχει στην Εξόδιο Ακολουθία που θα ψαλεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 στις 11 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος δηλώνει:

«Θλιβερή μέρα. Θρηνεί η Αρκαδία και η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας για την απώλεια ενός Ποιμενάρχη ο οποίος άφησε το στίγμα του με ένα σημαντικό κοινωνικό και Θρησκευτικό έργο που έχει αποτιμηθεί απολύτως θετικά. Ελπίζουμε ότι η αντικατάστασή του θα είναι τέτοια που θα συνεχίσει το έργο του.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε λαϊκό προσκύνημα από την Τετάρτη το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου – Την Πέμπτη η Εξόδιος Ακολουθία

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων