18/06/2024 18/06/2024 Στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, μίλησε ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου, ιατρός, ιεραπόστολος και θεολόγος, με θέμα: ‘’Βία φύσεως διηνεκής κατά της βίας της φύσεως’’. Ύστερα από την σύντομη παρουσίαση του ομιλητή από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού,...
18 Ιουνίου, 2024 - 16:01
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2024 - 15:39

Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου μίλησε για την Ενδοοικογενειακή και Ενδοσχολική Βία στη Σχολή Γονέων της Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης

Διαδώστε:
Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου μίλησε για την Ενδοοικογενειακή και Ενδοσχολική Βία στη Σχολή Γονέων της Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης

Στο πλαίσιο της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, μίλησε ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου, ιατρός, ιεραπόστολος και θεολόγος, με θέμα: ‘’Βία φύσεως διηνεκής κατά της βίας της φύσεως’’.

Ύστερα από την σύντομη παρουσίαση του ομιλητή από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πρωτ. Αθανάσιο Σπηλιώτη, ο π. Ευάγγελος μίλησε, με ευγλωττία και παραστατικότητα, για τη βία της ανθρώπινης φύσεως, κάνοντας αναδρομές σε χαρακτηριστικές στιγμές από καταβολής της ανθρωπότητας, ενώ στη συνέχεια επικέντρωσε στην ενδοοικογενειακή και την ενδοσχολική βία, που δυστυχώς έχουν διογκωθεί στην εποχή μας.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους, αλλά και διαδικτυακά, αφού η ομιλία μεταδιδόταν απευθείας από την ιστοσελίδα της τοπικής Εκκλησίας.

Κατακλείοντας την εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε θερμά τον π. Ευάγγελο, τον οποίο χαρακτήρισε καταξιωμένο έγγαμο ιερέα, φλογερό ιεραπόστολο, άρτια καταρτισμένο ιατρό και θεολόγο, καθώς και άνθρωπο με θυσιαστική αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

Ολοκληρώνοντας, ο σεπτός Ποιμενάρχης επισήμανε ότι τα προβλήματα της ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας χρήσουν πολύπλευρης ανάλυσης, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι πηγάζουν κατά κύριο λόγο, όπως και άλλα θέματα κοινωνικής παθογένειας, από την απομάκρυνση του σύγχρονου ανθρώπου από τον Θεό, άρα εκεί θα πρέπει να εστιαστούν οι προσπάθειες εάν θέλουμε να βρεθούν βιώσιμες λύσεις.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων