11/08/2023 11/08/2023 Το απόγευμα της Πέμπτης 10 Αυγούστου 2023, στον Ενοριακό Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τελέσθηκαν ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, επί τη εορτή της αναμνήσεως του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα κατά των Αγαρηνών, καθώς και Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο. Στην μεστή νοημάτων...
11 Αυγούστου, 2023 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2023 - 15:54

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης για την ανάμνηση του θαύματος

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης για την ανάμνηση του θαύματος

Το απόγευμα της Πέμπτης 10 Αυγούστου 2023, στον Ενοριακό Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τελέσθηκαν ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, επί τη εορτή της αναμνήσεως του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα κατά των Αγαρηνών, καθώς και Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Στην μεστή νοημάτων ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε απόσπασμα της ευαγγελικής περικοπής της Μεγάλης Παράκλησης προς την Υπεραγία Θεοτόκο, όπου μία απλή γυναίκα μακάρισε την Παναγία ενώπιον του Χριστού, αναφωνώντας: «Μακαρία ἡ κοιλία ἡ βαστάσασά σε καὶ μαστοὶ οὓς ἐθήλασας», ενώ στη συνέχεια μακάρισε την Θεοτόκο και ο ίδιος ο Κύριος επισημαίνοντας ότι μακάριοι είναι όσοι ακούν τον Λόγο του Θεού και τον εφαρμόζουν στη ζωή τους.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον θαυματουργό Άγιο Σπυρίδωνα, τον οποίον χαρακτήριζαν η βαθιά πίστη, η αστείρευτη αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η σύνεση και η καρτερικότητα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων