30/05/2024 30/05/2024 Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαΐου 2024, τελέσθηκε, στον μεγαλοπρεπή Ενοριακό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπάρτης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, η καθιερωμένη Ιερά Παράκληση για τους μαθητές και τις μαθήτριες που διαγωνίζονται στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Στους πολυάριθμους νέους και νέες, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μίλησε...
30 Μαΐου, 2024 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2024 - 13:45

Σπάρτη: Αθρόα συμμετοχή των νέων στην Παράκληση ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Διαδώστε:
Σπάρτη: Αθρόα συμμετοχή των νέων στην Παράκληση ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαΐου 2024, τελέσθηκε, στον μεγαλοπρεπή Ενοριακό Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Σπάρτης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, η καθιερωμένη Ιερά Παράκληση για τους μαθητές και τις μαθήτριες που διαγωνίζονται στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,

Στους πολυάριθμους νέους και νέες, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς μίλησε αρχικά ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος, Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς, ο οποίος μετέφερε μία όμορφη εμπειρία ενός καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης, ο οποίος από τα μαθητικά του χρόνια είχε μία εικονίτσα να τον συντροφεύει και να τον ενδυναμώνει σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής του. Καταλήγοντας ο π. Σεραφείμ προέτρεψε τα παιδιά να μην χάσουν ποτέ την ελπίδα και να κρατήσουν αταλάντευτη την πίστη τους.

Κατακλείοντας την Παράκληση, ο Ποιμενάρχης συνεχάρη αρχικά τον π. Σεραφείμ για την ομιλία του, αλλά και για την εν γένει προσφορά στην Ενορία του και στο Γραφείο Νεότητας. Στη συνέχεια απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης στους νέους και τις νέες τονίζοντας ότι με πίστη στον Θεό, κατάλληλη προετοιμασία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους θα καταφέρουν να επιτύχουν τον στόχο τους. Καταλήγοντας, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους γονείς να διατηρούν ένα κλίμα ηρεμίας, αγάπης και στήριξης στο σπίτι, ενώ παράλληλα εξήρε την προσπάθεια των ευσυνείδητων εκπαιδευτικών που βρίσκονται κοντά στα παιδιά σε αυτή την δύσκολη περίοδο της ζωής τους.

Η Παράκληση ολοκληρώθηκε με τον Σεβασμιώτατο να προσφέρει, ως ευλογία, σε κάθε παιδί από μία εικόνα και ένα στυλό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων