20/08/2024 20/08/2024 Το πρωί του Σαββάτου 17 Αυγούστου 2024, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τεγέας, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου. Ακολούθησε η τέλεση μνημοσύνου για τους υπέρ...
20 Αυγούστου, 2024 - 9:13

Σπάρτης Ευστάθιος: Κρατήστε ψηλά τα λάβαρα της Πίστεως και της Πατρίδας

Διαδώστε:
Σπάρτης Ευστάθιος: Κρατήστε ψηλά τα λάβαρα της Πίστεως και της Πατρίδας

Το πρωί του Σαββάτου 17 Αυγούστου 2024, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τεγέας, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Ακολούθησε η τέλεση μνημοσύνου για τους υπέρ Πατρίδος πεσόντες Τεγεάτες, καθώς και για τους ιδρυτές και ευεργέτες του Τεγεατικού Συνδέσμου.

Στην μελίρρυτη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στο πάνσεπτο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Ακολούθως, μίλησε για την επί 140 έτη πολυποίκιλη προσφορά του Τεγεατικού Συνδέσμου στην τοπική κοινωνία, προέτρεψε τους διοικούντες να συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τα λάβαρα της Πίστεως και της Πατρίδας, ενώ ευχήθηκε για την αιώνια ανάπαυση των αειμνήστων ιδρυτών, ευεργετών και μελών του Συνδέσμου.

Στη συνέχεια, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στο πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου, εψάλη Τρισάγιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων