10/09/2024 10/09/2024 Το απόγευμα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος τέλεσε τα Θυρανοίξια του βυζαντινού Ιερού Ναού της Παναγίας στα Ανώγεια, ο οποίος θα πανηγυρίζει στις 31 Αυγούστου, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά την Κατάθεση της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου. Για το σημαντικό έργο της αποκατάστασης και ανάδειξης...
10 Σεπτεμβρίου, 2024 - 18:24
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2024 - 17:21

Θυρανοίξια Βυζαντινού Ναού της Παναγίας στα Ανώγεια Λακωνίας

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Βυζαντινού Ναού της Παναγίας στα Ανώγεια Λακωνίας

Το απόγευμα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος τέλεσε τα Θυρανοίξια του βυζαντινού Ιερού Ναού της Παναγίας στα Ανώγεια, ο οποίος θα πανηγυρίζει στις 31 Αυγούστου, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά την Κατάθεση της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Για το σημαντικό έργο της αποκατάστασης και ανάδειξης του Ναού, που πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του σεπτού Ποιμενάρχη και την ευθύνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, μίλησε η αρχιτέκτονας κα Γεωργία Καλαβρυτινού Κουτσοστάθη, η οποία, μαζί με τον σύζυγό της, εκπόνησαν την μελέτη και είχαν την επίβλεψη του έργου αφιλοκερδώς. Η κα Καλαβρυτινού Κουτσοστάθη, αφού αναφέρθηκε στην χρονολόγηση του έργου, που προσδιορίζεται στον 17ο αιώνα, αναφέρθηκε αναλυτικά στις εργασίες αποκατάστασης τονίζοντας ότι η θεάρεστη αυτή εργασία αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για το πώς μπορεί ένας μικρός Ναός να συμβάλει στην φανέρωση άγνωστων πτυχών της ιστορίας του τόπου. Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο, τον εφημέριο Ανωγείων, Πρωτοπρεσβύτερο π. Ανδρέα Κόνιαρη, την Προϊσταμένη της ΕΦ.Α.ΛΑΚ, κ. Ευαγγελία Πάντου, και όλους όσοι συνέβαλαν στο άρτιο αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του, ο Σεβ. Ποιμενάρχης συνεχάρη αρχικά την κα Καλαβρυτινού Κουτσοστάθη για την πολύτιμη βοήθειά της στην υλοποίηση της αποκατάστασης του ιστορικού Ναού και για την εμπεριστατωμένη ομιλία της. Επιπροσθέτως, ευχαρίστησε και όλους όσοι εργάστηκαν με επιμέλεια για το σημαντικό αυτό έργο. Ολοκληρώνοντας, υπογράμμισε την ανάγκη να επιδείξουμε εμπράκτως σεβασμό και φροντίδα στα ιστορικά στοιχεία του ευλογημένου τόπου μας.

(φωτογραφίες: Δημήτριος Τζανέτος)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων