27/08/2024 27/08/2024 Με κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Νεοφανούς στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας. Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών. Το παρών...
27 Αυγούστου, 2024 - 12:36
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2024 - 11:55

Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Φανουρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Φανουρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Με κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του Νεοφανούς στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών.

Το παρών έδωσαν αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών.

Στο τέλος του Εσπερινού και μετά την Αρτοκλασία, ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ ευλόγησε τις φανουρόπιτες, που οι πιστοί προσέφεραν προς τιμήν του Αγίου για ευλογία και αγιασμό των ιδίων και των οικείων τους και εν συνεχεία αναφέρθηκε στο μαρτυρικό βίο του Αγίου Φανουρίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων