03/06/2024 03/06/2024 Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τιμά την επέτειο 50 ετών από την ίδρυσή της (1974 – 2024), με μία σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται και στους τρεις Δήμους της μητροπολιτικής της περιφερείας. Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας η δεύτερη κατά...
03 Ιουνίου, 2024 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2024 - 16:41

Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας στη Νέα Φιλαδέλφεια

Διαδώστε:
Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ι.Μ. Νέας Ιωνίας στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος τιμά την επέτειο 50 ετών από την ίδρυσή της (1974 – 2024), με μία σειρά εορταστικών εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται και στους τρεις Δήμους της μητροπολιτικής της περιφερείας.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φιλαδελφείας η δεύτερη κατά σειρά Εσπερίδα, αφιερωμένη στο Χρυσό Ιωβηλαίο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Καρατζαφέρης.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Ηλιάκης, ο οποίος ομίλησε με θέμα: «Ο Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Τιμόθεος (Ματθαιάκης), Πρώτος Μητροπολίτης», ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυνεφάκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα: «Εκκλησιαστικό Γίγνεσθαι Νέας Φιλαδελφείας και Νέας Χαλκηδόνος, Ιστορική Αναδρομή» και ο εκπαιδευτικός Θεολόγος κ. Ζαννής Μηνιώτης, με θέμα: «Η ποιμαντική διακονία της νεότητος. Η αγωνία της Τοπικής Εκκλησίας για το πιο δημιουργικό κομμάτι του ποιμνίου της. 50 έτη διακονίας».

Οι τρεις ομιλητές αναφέρθηκαν σε σημαντικές στιγμές της ιστορικής πορείας της προσφυγικής Ιεράς Μητροπόλεως, επεσήμαναν άγνωστες πτυχές τόσο από τον βίο, όσο και από το πλούσιο ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο μεγάλων εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων, όπως του αειμνήστου πρώτου Μητροπολίτου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κυρού Τιμοθέου Ματθαιάκη και προέβησαν αναλυτικά στην ιστορική καταγραφή της οργάνωσης της 50ετούς ποιμαντικής διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως στον ευαίσθητο τομέα της νεότητας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάσθηκε επίκαιρο βίντεο, καθώς και σπάνιες εικόνες από πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν την 50ετή ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Τομπούλογλου, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων, φορείς της πόλεως και πλήθος λαού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ, ο οποίος, αφού αρχικά συνεχάρη και τους τρεις ομιλητές για τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους, στη συνέχεια εξήρε τα πρόσωπα και το σπουδαίο ποιμαντικό έργο των τριών προκατόχων του, ήτοι των αειμνήστων Μητροπολιτών Πατάρων Μελετίου και Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Τιμοθέου Ματθαιάκη και Κωνσταντίνου Φαραντάτου, αναφερόμενος στην πλούσια πνευματική παρακαταθήκη που κληροδότησαν.

Η επόμενη επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων