Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας
17 Ιουλίου, 2024

Η εορτή της Αγίας Μαρίνης στη Ν. Φιλαδέλφεια

Διαδώστε:

Πανηγυρικώς και με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών τόσο της Τοπικής Εκκλησίας, όσο και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Τομπούλογλου, μέλη του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών, που προσήλθαν ευλαβικά στον πανηγυρίζοντα Ναό για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μαρίνης.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Γρηγόριο Καρύδη, εφημέριο του Ιερού Ναού.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο και στην βαθειά πίστη της Αγίας Μαρίνης, η οποία με το μαρτύριό της πότισε με το αίμα της το Δένδρο της Εκκλησίας και έλαβε το στεφάνι της αιώνιας δόξας.

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας της εορτης και ώρα 7:30 θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Μαρίνης.

 

Διαδώστε: