Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας
03 Σεπτεμβρίου, 2024

Η εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγ. Νεκταρίου στο Ηράκλειο Αττικής

Διαδώστε:

Με την δέουσα λαμπρότητα τιμήθηκε η σεπτή μνήμη της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ηρακλείου Αττικής, όπου πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου που φυλάσσεται εντός του Ναού.

 

Ανήμερα της εορτής το πρωί, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος υπό του Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσοστόμου, Γέροντος του Ιερού Κελλίου Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου της Κουτλουμουσιανής Σκήτης Αγίου Όρους, και από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο, στην πολιτεία και στο έργο του καλού Ποιμένος Αγίου Νεκταρίου στη ζωή της Εκκλησίας, ο οποίος με την ταπείνωσή του, το ήθος, την υπομονή και την ευσέβειά του γνώρισε την δόξα του Θεού και έλαβε το ύψιστο δώρο της αγιότητας.

 

Διαδώστε: