Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας
15 Αυγούστου, 2024

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Ν. Φιλαδέλφεια

Διαδώστε:

Πανηγυρικά και με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Δεσποίνις ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας.

 

Του Όρθρου και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πανσεβάσμιο πρόσωπο της Θεομήτορος και στα χαρακτηριστικά που Την κατέστησαν σκεύος εκλογής του Θεού για να σαρκωθεί «εκ Πνεύματος Αγίου» ο ίδιος ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε επίσης στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Βορειοανατολική Αττική, εξαίροντας τη δύναμη, το κουράγιο και την υπομονή των δυνάμεων πυρόσβεσης και των εθολοντών, που με ζήλο και αυταπάρνηση έδωσαν την δική τους μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

Το παρών στην εορτή έδωσαν μέλη του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών, που προσήλθαν με ευλάβεια στον Ιερό Ναό για να τιμήσουν το πρόσωπο της Μητέρας του Κυρίου μας και για να προσκυνήσουν την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της «Βουρλιώτισσας», που φυλάσσεται στον Ναό.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Τιμόθεος Ηλιάκης ανέγνωσε το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου για την εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας της εορτής και ώρα 7:00μ.μ. θα τελεσθεί ο Μεθέορτος Εσπερινός, όπου θα ψαλλούν τα Εγκώμια της Θεοτόκου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση του Επιταφίου της Θεομήτορος.

 

 

Διαδώστε: