06/08/2023 06/08/2023 Με ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος Ιησού Χριστού στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αλσουπόλεως στη Νέα Ιωνία. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 6 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την...
06 Αυγούστου, 2023 - 13:47
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2023 - 16:43

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Νέα Ιωνία

Με ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος Ιησού Χριστού στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αλσουπόλεως στη Νέα Ιωνία.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 6 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, φορείς της πόλεως της Ν. Ιωνίας και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο λόγο του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά για τη σεπτή Μεταμόρφωση του Χριστού και στο μέγα θέαμα του φωτός της Μεταμορφώσεως, τονίζοντας το κορυφαίο θαύμα που πραγματοποίησε ο Κύριος στο ίδιο το θεανδρικό σώμα Του, αποκαλύπτοντας το άρρητο μεγαλείο της θεότητός Του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και σύμφωνα με το εκκλησιαστικό έθος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα σταφύλια, ευχόμενος το άκτιστο φως της Μεταμορφώσεως και η δόξα του Κυρίου μας να φωτίζουν τις ψυχές όλων μας.

Παραμονή της Εορτής

Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 5 Αυγούστου 2023, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γαβριήλ και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών τόσο της τοπικής Εκκλησίας της Ν. Ιωνίας, όσο και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στα θεολογικό περιεχόμενο και στα σωτηριώδη μηνύματα της εορτής της Μεταμορφώσεως.

 

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων