23/06/2024 23/06/2024 Πανηγυρικά και με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής, γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας, στον Ιερό Ναό της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στη Νέα Ιωνία. Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 (Η’ από το Πάσχα), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη...
23 Ιουνίου, 2024 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 23/06/2024 - 16:12

Η εορτή της Πεντηκοστής στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
Η εορτή της Πεντηκοστής στη Νέα Ιωνία

Πανηγυρικά και με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής, γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας, στον Ιερό Ναό της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στη Νέα Ιωνία.

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 (Η’ από το Πάσχα), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας τελέσθηκε ο Εσπερινός της Γονυκλισίας, όπου αναγνώσθηκαν οι καθιερωμένες ευχές της γονυκλισίας.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής και στην κάθοδο του Παναγίου Πνεύματος, το Οποίο συγκροτεί τον θεσμό της Εκκλησίας και καρποφορεί στις καρδιές των πιστών με σπάνιους πνευματικούς καρπούς.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων