02/07/2024 02/07/2024 Με κατάνυξη ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας. Το εσπέρας της εορτής, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή Ιερέων...
02 Ιουλίου, 2024 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2024 - 11:40

Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας Παναγίας «Ρίζα του Ιεσσαί» στη Νέα Ιωνία

Διαδώστε:
Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας Παναγίας «Ρίζα του Ιεσσαί» στη Νέα Ιωνία

Με κατάνυξη ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας.

Το εσπέρας της εορτής, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, τελέσθηκε ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, όσο και άλλων Ιερών Μητροπόλεων της Αττικής, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη εντός του Ιερού Βήματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Παναγίας «Ρίζα του Ιεσσαί» και των Αγίων Αναργύρων και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος και των Αγίων Αναργύρων, στους δρόμους της Νέας Ιωνίας, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Νέας Ιωνίας, πρόεδροι και εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και προσφυγικών σωματείων, φορείς της πόλεως Νέας Ιωνίας και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της Ιεράς Λιτάνευσης, και με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, μουσικοχορευτική εκδήλωση, με τη συμμετοχή του Χορευτικού Εργαστηρίου Νέας Ιωνίας, του Χορευτικού Ομίλου «Ειρήνη» Ηρακλείου Αττικής και του Συλλόγου Κρητών Νέας Ιωνίας.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Ρίζα του Ιεσσαί» και το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος του θαυματουργού θα παραμείνουν στον Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Ιωνίας μέχρι την Κυριακή 7 Ιουλίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων