Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας
25 Ιουνίου, 2024

Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος στους δρόμους του Ηρακλείου Αττικής

Διαδώστε:

Με κατάνυξη τελέσθηκε το εσπέρας της εορτής του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος, Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, ο Μεθέορτος Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής, χοροστατούντος του οικείου Ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος στους δρόμους του Ηρακλείου, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Πυροσβεστικού Σώματος και τη συνοδεία πλειάδας κληρικών τόσο της τοπικής Εκκλησίας της Νέας Ιωνίας, όσο και άλλων των άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Την πομπή συνόδευσαν επίσης ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Μετά το πέρας της πομπής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ευχαρίστησε θερμώς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών για την ευλογία να μεταφερθεί η Ιερά θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Δαμάστας στην ενορία της Αγίας Τριάδος, καθώς και όλους τους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στις λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού, ευχόμενος το Πανάγιο και Ζωοποιό Πνεύμα να ευλογεί και να αγιάζει κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια.

Διαδώστε: