03/07/2023 03/07/2023 Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε την Κυριακή Δ Ματθαίου, εορτή της κατάθεσης της τιμίας εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Χαλκηδόνος. Το παρών έδωσαν μέλη...
03 Ιουλίου, 2023 - 17:47
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2023 - 22:54

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας για τη σημασία της προσωπικής πίστης μας προς τον Θεό

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας για τη σημασία της προσωπικής πίστης μας προς τον Θεό

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε την Κυριακή Δ Ματθαίου, εορτή της κατάθεσης της τιμίας εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Χαλκηδόνος.

Το παρών έδωσαν μέλη του Δ.Σ. του Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, φορείς της πόλεως, εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Ματθ. 8, 5-13), επισημαίνοντας τόσο την αρετή της ταπείνωσης, όσο και το υπόδειγμα πίστεως του εκατόνταρχου της Καπερναούμ, τονίζοντας παράλληλα την σημασία της προσωπικής πίστεώς μας προς τον Θεό, η οποία δεν αποτελεί λογική βεβαιότητα, αλλά προσωπική σχέση και κοινωνία μαζί Του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων