29/08/2024 29/08/2024 Με τη δέουσα ιεροπρέπεια τελέσθηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη ιερά μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Μαδύτου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και...
29 Αυγούστου, 2024 - 10:23
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2024 - 10:30

Υποδοχή τεμαχίου Τιμίου Ξύλου και Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιωάννου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Διαδώστε:
Υποδοχή τεμαχίου Τιμίου Ξύλου και Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιωάννου στη Νέα Φιλαδέλφεια

Με τη δέουσα ιεροπρέπεια τελέσθηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη ιερά μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Μαδύτου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ. Φωκίδος Αρχιμ. Νεκταρίου Μουλατσιώτη, καθώς και πλειάδας κληρικών τόσο της Τοπικής Εκκλησίας της Νέας Ιωνίας, όσο και άλλων Ιερών Μητροπόλεων.

Πριν τον Εσπερινό, πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού υποδοχή τεμαχίου Τιμίου Ξύλου και Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιωάννου, τα οποία κόμισε ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης. Τα ιερά σεβάσματα τέθηκαν στη συνέχεια σε προσκύνηση προς ευλογία και αγιασμό του πιστού λαού.

Στην Ακολουθία παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννης Τομπούλογλου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιος Αυγερινός, αντιδημάρχοι, μέλη του Δημοτικού και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου, φορείς της πόλεως, εκπρόσωποι τοπικών προσφυγικών και πολιτιστικών σωματείων, καθώς και πλήθος πιστών, που προσήλθε με ευλάβεια στον Ιερό Ναό για να τιμήσει την μνήμη του Τιμίου του Κυρίου Προδρόμου.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος προχείρισε σε Αναγνώστη τον φοιτητή κ. Σταύρο Φυτρολάκη, ο οποίος με ένθεο ζήλο διακονεί το Ιερό Αναλόγιο και το Ιερό Βήμα του Ιερού Ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο και στον ασκητικό βίο του «Κήρυκα της Χάριτος» Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων