Ι.Μ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς
14 Ιουνίου, 2024

Ενοριακά λαϊκά πανηγύρια στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς

Διαδώστε:

Συνεχίζονται με επιτυχία και με μεγάλη λαϊκή αποδοχή τα ενοριακά πανηγύρια στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Πρόκειται για εκδηλώσεις που εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των πανηγυρικών εορτασμών για τα 50 χρόνια ζωής της τοπικής Εκκλησίας.

Το εσπέρας της Τετάρτης 12ης Ιουνίου, η ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μικρού Εμβόλου πραγματοποίησε το δικό της πανηγύρι και την επομένη, Πέμπτη 13η Ιουνίου, έλαβε χώρα το πανηγύρι των ενοριών Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κουρί και Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Κατιρλί.

Και στα δύο λαϊκά πανηγύρια, προβλήθηκαν ντοκιμαντέρ, τα οποία παρουσίαζαν την ιστορία των ενοριών, ενώ χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικών Συλλόγων παρουσίασαν χορούς και τραγούδια των αλησμονήτων πατρίδων της Ανατολής.

Στο τελευταίο μέρος των πανηγυριών οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να χορέψουν και να διασκεδάσουν, απολαμβάνοντας τα πλούσια παραδοσιακά εδέσματα, τα οποία προσέφεραν οι ενορίες στους ενορίτες τους.

Να σημειωθεί ότι τα πανηγύρια αυτά αποτελούν αφορμή απόδοσης τιμής σε όλους εκείνους που κόπιασαν κατά τη διάρκεια των 50 ετών ζωής της Μητροπόλεως, αλλά και ευκαιρία για την καλλιέργεια της γνωριμίας και ενότητας μεταξύ των ενοριτών.

 

 

 

Διαδώστε: